Produkter

Produkter

Helle

Kniver laget for å bli brukt

De ville fjellene, fjordene og åpne hav kombinert med generasjoner av utendørsmenn er inspirasjonen til Helle kniven sitt design.

Hver kniv er designet med en bestemt oppgave i tankene, og de skal ligge godt i hånden og være vakre for øyet.

Godt håndverk krever evnen til å skape håndtak som stemmer overens med knivbladet, passer komfortabelt i hånden, og legger til karakter til kniven. 
I de fleste håndtak bruker vi det harde og vakkert strukturerte treet flammebjørk, alene eller i kombinasjon med matchende materialer, for eksempel lær og horn fra hjort. En omhyggelig prosess av sliping, polering og oljing utføres så, for å gi full rettferdighet til den naturlige skjønnheten til disse materialene. Fordi vi bruker naturlige materialer i våre håndtak, har hver Helle kniv sin egen unike utseende. En kniv er mer enn bare et blad, og en Helle kniv er et sant kunstverk.

Forskjellene mellom en Helle kniv og andre kniver er mange. Den største forskjellen ligger i vårt trippel laminerte rustfrie stålbladet. Kjernen er laget av høylegert stål som gir den en varig, knivskarp kant. Dette hardere laget kan imidlertid ikke utelukke trusselen om rust eller brudd.

For å utnytte de ypperlige egenskapene til høymetallstålet, har Helle to lag med tøft rustfritt stål (18/8) for å beskytte bladet mot brudd og korrosjon, mens den høye karbonkjernen fremdeles gir en ypperlig forkant. Dette tredoble laminerte rustfrie stålet er unikt for våre knivblad.

Stålet vi bruker er dyrere enn i de fleste andre knivmerker, men det er en del av Helles filosofi om å aldri gå på kompromiss med kvaliteten.

 

 .

Filter